Eau Thermale Avène – voor de vette & acnegevoelige huid.

avene

Vandaag review ik de producten van Eau Thermale Avéne op mijn blog. Ben je benieuwd? Neem dan snel een kijkje!

In samenwerking met Apotheek&Huid heb ik afgelopen maand 2 producten ontvangen. Samen met Rowena van Apotheek&Huid, hebben we via de mail overlegd welke producten het beste bij mijn huidtype passen. Ze heeft mij de volgende producten toegestuurd:

  • Eau Thermale Avéne Cleansing Foam voor de normale / gecombineerde huid. €13,99
  • Eau Thermale Avéne TriAcnéal Expert emulsie voor de vette-acnegevoelige huid €17,49

Ik heb de producten in combinatie gebruikt. Zoals jullie eerder al hebben kunnen lezen, gebruik ik al een lange tijd de producten van Clinique voor de vette/acne gevoelige huid. Zouden deze producten net zo goed bevallen? Of zelfs beter?

mousse flacon

Allereerst de Eau Thermale Avéne Cleansing Foam, wat me opvalt, is de grote van de flacon, de inhoud is  150 ml! Hier kan ik mijn gezicht wel een aantal weken mee poetsen! Het fijne van deze mousse is dat je deze makkelijk kunt doseren. Ik zal vast niet de enige zijn die te veel reinigingsgel gebruikt, en je uiteindelijk de helft van je reininginsgel wegspoelt met water. Zonde!

tuitje flacon

Het pompje van de flacon kun je op de foto zien, de opening is prima. Aan 2 pompjes heb ik meer dan genoeg mousse om mijn gezicht te reinigen.

ingredientenlijst

Op bovenstaande foto kun je de ingrediënten lezen. De Eau Thermale Avéne Cleansing Foam is een Frans product, gelukkig kun je op de verpakking een korte Engelse instructie + ingrediënten lezen.

mousse swach

Nog een foto van de substantie-structuur.

Nu mijn ervaring! Wat een fijn product. Of ik nou make-up draag of niet, mijn huidje voelt ‘als nieuw’ nadat ik mijn gezicht heb gereinigd. Ook zorgt de structuur van de mousse ervoor dat mijn huid niet uitgedroogd aanvoelt, dit gebeurd 9 van de 10 keer wel als ik een reingingsgel gebruik.

Ook na een aantal weken zijn ik en mijn huid nog steeds dol op deze heerlijke reinigingsmousse! Dit product voeg ik zeker toe aan mijn gezichtverzorgings-routine.

emulsie

Als laatste de Eau Thermale Avéne TriAcnéal Expert emulsie. Ook dit keer een grote flacon, 30ml. Omdat het product een emulsie is, kun je een kleine hoeveelheid over het hele gezicht verdelen. Een heel groot voordeel! Ook is de emulsie niet vettig en ruikt heerlijk. De geur is moeilijk te omschrijven, een natuurlijke geur, maar niet overheersend.

opening emulsie

De opening van de flacon zie je hierboven op de foto, helemaal prima! Niets op aan te merken.

ingredienten emulsie

Op bovenstaande foto kun je de ingrediënten lezen.

emulsie swach

En natuurlijk nog een foto van de substantie-structuur.

Ook nu, mijn ervaring! Een erg fijn product dat gericht is op de vette-acnegevoelige huid. Zoals ik eerder al aangaf, is de emulsie niet vettig, en ruikt heerlijk. Wat ik belangrijk vind, is dat de emulsie er niet voor zorgt dat mijn make-up gaat glijden, en mijn gezicht mat blijft in de loop van de dag. Een goede dagcrème-dagverzorging is de basis voor je make-up. Dat doet deze emulsie perfect!

Verder merk ik dat mijn huid een stuk rustiger is geworden sinds ik de Eau Thermale Avéne TriAcnéal Expert emulsie gebruik. Nieuwe puistjes blijven langer weg, mijn huid glimt veel minder (ook op warme dagen), mijn roodheid is afgenomen, en mijn poriën lijken kleiner.

beide flacons

De eindconclusie

Wat een fijne producten! Had ik deze producten maar eerder ontdekt. De conditie van mijn huid is zoveel beter geworden door deze producten. Zeker een aanrader voor degene met een vette, onzuivere en acne gevoelige huid, om deze 2 producten in combinatie te gebruiken.

Deze of andere producten van Apotheek&Huid kun je bestellen via de webshop.

 

Dikke kus!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>